Riga en Ezekiel keren door de grote poort terug bij Standard
Rouches winnen vlot eerste wedstrijd van speeldag 25

Riga en Ezekiel keren door de grote poort terug bij Standard

06-02-2015 22:25

Na een woelige week heeft Standard simpel gewonnen van Mouscron-Péruwelz. In Luik werd het 3-0. Enkel in de eerste helft kregen de supporters waar voor hun geld. De tweede helft was niet om aan te zien.

Ivan Vukomanović kreeg deze week zijn ontslag als hoofdtrainer van Standard. Voorzitter Roland Duchâtelet zette op zijn plaats José Riga neer. Voor Riga begon tegen Mouscron-Péruwelz zijn tweede ambtstermijn bij Standard. Ook Imoh Ezekiel kreeg die kans. De huurling startte in de basis. De twee andere nieuwkomers: Jiloan Hamad en Jonathan Legear kregen er geen basisplaats.

Standard moest niet lang wachten op een voorsprong. Na een uitstekende lange pass ging Mehdi Carcela met het leer aan de haal. In de zestien zocht en vond hij ruimte voor het schot met als resultaat: een voorsprong voor Standard. 

Nog voor het halfuur om was, had Standard al een 3-0-voorsprong te pakken. Eerst deed Ezekiel de Luikse harten sneller slaan. Daarna maakte Igor De Camargo zijn tiende van het seizoen. De goal van De Camargo was meteen het laatste echte hoogtepunt van de partij. Bij 3-0 bleef het dan ook in Luik.

Door de overwinning klimt Standard (voorlopig) over KV Kortrijk naar plek drie. Het telt nu 43 punten. Dat zijn er acht minder dan leider Club Brugge.