Coach wil afgang tegen de andere ploeg van de stad vermijden
Stadsderby op het programma in de halve finale van de Beker van België

Coach wil afgang tegen de andere ploeg van de stad vermijden

02-02-2015 20:17

Deze week staan de halve finales van de Beker van België op het programma. AA Gent-Anderlecht is dé topaffiche van deze halve finale. Maar de meest intense match vinden we misschien wel in Jan Breydel. Tweemaal zelfs want Club Brugge en Cercle Brugge maken in de stadsderby uit wie er op de Heizel mag staan.

Club Brugge-coach Michel Preud'homme windt er geen doekjes om. Hij duldt geen verslapping tegen Cercle. Preud'homme weet dat de Vereniging venijnig uit de hoek kan komen en zet zijn spelers op scherp.

"Onze recente onderlinge competitieconfrontatie toonde aan dat onze buren over veel kwaliteit beschikken", merkte de Club-coach gemeend op. "Cercle begon toen zeer goed aan de wedstrijd. Club kon pas in de slotfase de tegenstander definitief van zich afschudden. Het wordt dus zeker geen makkelijke wedstrijd. Ik zal geen verslapping dulden. Ik wil dat mijn team deze opdracht zeer geconcentreerd afwerkt. Het grote voordeel is dat we de halve finales ‘in een thuiswedstrijd’ aanvangen. We zullen de steun van onze trouwe fans hoe dan ook heel hard nodig hebben om een zo gunstig mogelijke uitgangspositie te verwerven in het vooruitzicht van de return", zegt de coach op de website van Club Brugge.

Cercle lijkt, met het oog op de competitiewedstrijd tegen Anderlecht, te gaan roteren. Preud'homme doet daar niet aan mee.
"We stappen niet mee in dat verhaal. Ik verwacht hoe dan ook een super gemotiveerde tegenstander tussen de lijnen. Voor de terugwedstrijd van de kwartfinale tegen Sporting Charleroi, waarbij een 2-1 achterstand moest opgehaald worden, liet een jonger Cercle immers een heuse verrassing optekenen door de Zebra’s uit te schakelen. Het is voor mij een zeer waardevol signaal dat er een Club Brugge op hoog niveau zal nodig zijn om niet met een kater van het veld te stappen", waarschuwt Preud'homme.