Vereniging: Nooit zien andere clubs zoveel supporters in hun stadion
Lege zitjes in Jan Breydel zijn vanavond amper te tellen

Vereniging: "Nooit zien andere clubs zoveel supporters in hun stadion"

25-01-2015 10:24

We durven het bijna te vergeten, maar naast Standard-Anderlecht staat er nog een andere klassieker op het zondagsmenu. Het Jan Breydel-stadion loopt bijna vol voor de derby tussen Cercle en Club Brugge. De Vereniging hoopt ieder jaar te stunten tegen hun stadsgenoot. Niet alleen de elf op het veld geloven in dit jaar in die stunt, maar ook ruim 14.000 toeschouwers.

Het Jan Breydel-stadion kent twee gezichten. Als Club Brugge thuis speelt, staat het stadion garant voor sfeer, passie en amper lege zitjes. Een groot contrast als je de week nadien een wedstrijd meepikt van Cercle Brugge. Wie veel engelengeduld heeft, kan er de lege zitjes gemakkelijk tellen. En dat zijn er echt wel veel.

Zondagavond is dit echter niet van toepassing. “Vandaag tegen Club verwachten we 14.000 man”, zegt Cercle-voorzitter Frans Schotte in Het Nieuwsblad. “Dat is heel veel volk. Men vergeet dat sommige clubs zoveel volk niet eens kunnen plaatsen. Alleen tegen Anderlecht verwachten we meer volk, maar dan doen we ook een paar acties”.