Na 4 maanden kan Dury dan toch rekenen op jong talent
Rosenthal is sinds 1 januari speelgererchtigd

Na 4 maanden kan Dury dan toch rekenen op jong talent

24-01-2015 13:21

Tom Rosenthal mocht woensdag voor de eerste keer aantreden in het truitje van Zulte-Waregem in de bekermatch tegen Anderlecht. Hoewel de transfer van Rosenthal al even rond was, was de speler maar speelgerechtigd vanaf 1 januari. Rosenthal hoopt dat hij na woensdagavond nog veel speelminuten kan verzamelen bij Zulte-Waregem.

Tom Rosenthal was één van de toptransfers van Zulte-Waregem toen hij in de zomer overkwam van het Engelse Watford, maar omdat hij toen nog geen achttien jaar was, mocht hij pas officieel vanaf 1 januari spelen voor Essevee.

"Het was een lange periode, want ik kwam naar hier om te kunnen spelen", vertelt de speler. "Velen dachten dat ik gewoon niet goed genoeg was, omdat ik nooit een plaats in het eerste elftal kreeg. Gelukkig mocht ik wel een paar vriendschappelijke wedstrijden spelen en ben ben ik opgeroepen voor de nationale U19 van België".

De zoon van oud-voetballer 'Rocket Ronny', kon kiezen voor de Belgische nationaliteit of de Israëlische, zoals zijn vader. Ronny 'Rocket' Rosenthal, is zelf ook lange tijd in België actief geweest. Hij speelde voor o.a. Club Brugge en Standard. Daarna vertrok hij naar Engeland waar hij bij Liverpool en Tottenham te zien was.

De volgende competitiewedstrijd zal Rosenthal waarschijnlijk nog niet in de basis staan, maar Dury heeft alle vertrouwen in de jonge speler.

Toen Rosenthal vorig jaar werd weggeplukt bij Watford kon hij ook rekenen op interesse van onder meer Dortmund en Liverpool.