Ex-goalgetter van Anderlecht aan de slag bij drievoudig Copa Libertadores-winnaar

Ex-goalgetter van Anderlecht aan de slag bij drievoudig Copa Libertadores-winnaar

06-01-2015 10:30
0

Nicolas Frutos heeft de volgende stap gezet op weg naar het trainerschap bij Anderlecht. De Argentijn wordt T2 bij een van de meest gerenommeerde clubs in Zuid-Amerika.

Frutos wordt bij de Paraguayaanse recordkampioen Olimpia Asuncion de rechterhand van de voormalige nationale doelman van Argentinië Nery Alberto Pumpido. "Dit is een geweldige kans voor mij", vertelt Frutos in La Dernière Heure. "Olimpia is een club met een grote reputatie in Latijns Amerika. Het is de ploeg waar Roque Santa Cruz is gevormd. De club heeft een crisis gekend door de vorige directie, maar nu is ze in volle reorganisatie. Pumpido rekent op mij voor deze grote uitdaging."

"Het is Pumpido die me gelanceerd heeft bij Union Santa Fe, als speler en als coach. Hij heeft in het verleden de Copa Libertadores gewonnen met Olimpia." De ploeg won in totaal al drie keer de Zuid-Amerikaanse Champions League. Daarnaast telt Olimpia maar liefst 39 landstitels, al wist het deze eeuw enkel in 2011 de Clausura te winnen. In de Apertura van dit seizoen eindigde de ploeg na een sterke start op een teleurstellende zesde plaats.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie