'Van Gaal botst op obstakels en weigert Arsenal nogmaals permissie te geven'
Centrumverdediger zou serieus in beeld zijn bij de Londenaren

'Van Gaal botst op obstakels en weigert Arsenal nogmaals permissie te geven'

16-11-2014 15:12
1

Manchester United-manager Louis van Gaal wil Arsenal niet nogmaals de helpende hand toereiken. In de zomer stemde de Nederlander in met het vertrek van aanvaller Danny Welbeck naar de Londenaren, maar verdediger Chris Smalling hoeft niet te rekenen op dezelfde permissie.

Volgens de Daily Mail wil Arsenal ruim twaalf miljoen euro ophoesten om Smalling binnen te halen. Manager Arsène Wenger zou de 24-jarige verdediger al bij Fulham in de kijker hebben gehad. De kans is echter klein dat United onder leiding van Van Gaal in januari akkoord gaat met een eventueel voorstel van de 'Gunners'.

Voor Van Gaal is de dunne bezetting in de achterhoede de belangrijkste reden om Smalling aan boord te willen houden. Met Marcos Rojo, Phil Jones en Jonny Evans mist de manager van United momenteel drie verdedigers. Aangezien de ploeg ook sportief al moeilijkheden doormaakt, is er weinig aanleiding om Arsenal nog dit seizoen groen licht te geven.

United hoopt daarentegen juist op een defensieve versterking in de winter. Zo is Borussia Dortmund-verdediger Mats Hummels een serieuze optie.