Anderlecht-doelman moest het in Cyprus zoeken, maar vindt eindelijk speelminuten
Thomas Kaminski spreekt voor het eerst sinds zijn (tijdelijk) vertrek bij Anderlecht

Anderlecht-doelman moest het in Cyprus zoeken, maar vindt eindelijk speelminuten

10-10-2014 08:35

Thomas Kaminski maakte zichzelf deze zomer onmogelijk door steeds luider om speelgelegenheid te vragen. Nu hij die heeft, bij het Cypriotische Anorthosis Famagusta, durft hij opnieuw van zich te laten horen.

"Ik leer meer omdat ik wedstrijden speel, ja. Bij Anderlecht verloor ik mijn vertrouwen. Ik was ’s morgens om 8 uur op de club, trainde mij dood, maar zat toch op de bank. Dan word je minder zeker en is het logisch dat er mensen aan je gaan twijfelen", vertelt de 21-jarige Kaminski in Het Nieuwsblad.

Kaminski wist toen hij op piepjonge leeftijd tekende bij de topclub, dat zijn kansen beperkt zouden zijn met de incontournable Silvio Proto voor hem. "Maar ik tekende bij Anderlecht omdat ze een sportief plan voorlegden, want voor het geld moest ik het in dat eerste jaar niet doen. Ze zagen in mij een toekomstige nummer één, maar ze kunnen ook niet verwachten dat ik vijf jaar geduldig ben. Ik sprak ook in elk interview mijn ambities uit en sommige mensen vonden dat niet leuk. Het werd een steekspel, hé. Ik liet mij horen en dat gaf Proto het recht om mij eens op mijn nummer te zetten in een ander interview. Ach, dat hoort erbij."