Radzinski blijft actief: WK-ganger moet op Het Lisp voor doelpunten zorgen
SK Lierse haalt Nigeriaans international Nwofor transfervrij op in Nederland

Radzinski blijft actief: WK-ganger moet op Het Lisp voor doelpunten zorgen

13-09-2014 10:02

Nieuwbakken Liersetrainer Slavisa Stojanovic heeft een welkomstgeschenk gekregen in de vorm van Uche Nwofor. De Nigeriaan was sinds een september transfervrij.

SK Lierse heeft gisterenmiddag de 22-jarige WK-ganger voor een seizoen vastgelegd. Nwofor kwam in 2011 naar Nederland, waar hij met dertien doelpunten in twee seizoenen voor degradatiekandidaat VVV-Venlo niet onaardig zijn Europese carrière startte. Toen VVV vorig jaar opnieuw in de Eerste Divisie uitkwam, werd Nwofor uitgeleend aan sc Heerenveen. Bij de Friese club raakte de aanvaller geblesseerd en niet verder dan drie invalbeurten.

Desondanks was er toch een plaats voor Nwofor op het vliegtuig naar Brazilië, waar hij mocht invallen tegen de latere verliezende finalist Argentinië. Op clubniveau verging het de Nigeriaan minder goed. VVV blijft nog een jaartje in tweede en wil of kan zijn contract niet meer betalen. Bij Lierse, dat met 4 op 18 aan de competitie begon en trainer Stanley Menzo al op straat zette, ontbreekt het dan weer aan scorend vermogen. Mogelijk maakt Nwofor vanavond al zijn debuut tegen landskampioen Anderlecht.