Dante onder de indruk: Van zijn komst wisten we vooraf niets
Bayern-verdediger dolblij met nieuwe versterkingen

Dante onder de indruk: "Van zijn komst wisten we vooraf niets"

11-09-2014 23:51

Bayern München was in de laatste week van de transferperiode zeer actief. De Duitse grootmacht strikte Mehdi Benatia en zorgde voor opschudding door Xabi Alonso los te weken bij Real Madrid. Ook Dante was verrast door de komst van de Spanjaard.

Xabi Alonso geldt al jaren als één van de beste middenvelders ter wereld en zijn komst kwam uit het niets, ook voor de spelers van Bayern. "De komst van Mehdi Benatia zorgde niet voor veel verbazing", vertelt de Braziliaanse international in gesprek met TZ. "Maar bij Xabi Alonso ging het allemaal heel snel en op voorhand wisten we van niks."

Dante vindt het logisch dat Bayern München de al enorm sterke selectie verder heeft versterkt met potentiële basisspelers. "We spelen in drie competities en die willen we alledrie winnen, dus hebben we veel spelers nodig. Het is altijd goed als spelers met de kwaliteiten van Xabi Alonso of Mehdi Benatia erbij komen."

Xabi Alonso is in korte tijd al uitgegroeid tot een leider in de kleedkamer van Bayern, gaat Dante verder. "Ik heb nog maar een paar keer met Xabi getraind, maar in de wedstrijd tegen Schalke 04 kon je al zien dat hij echt een geweldige persoonlijkheid is. Bovendien heeft hij heel veel ervaring waarmee hij ons kan helpen. We proberen altijd Duits te praten, zelfs Pep Guardiola praat altijd Duits. Ik probeer Xabi en Pepe Reina te helpen door soms wat te vertalen."