Bondscoach WK-tegenstander Rode Duivels dient dan toch ontslag in

Bondscoach WK-tegenstander Rode Duivels dient dan toch ontslag in

Gepubliceerd: donderdag 10 juli 2014 om 13:26do 10-07-2014 om 13:26

Hong Myung-bo is dan toch opgestapt als bondscoach van Zuid-Korea. De trainer maakte vandaag zijn vertrek bekend op een persconferentie en bood daarbij zijn excuses aan voor de resultaten van zijn ploeg op het WK in Brazilië. Zuid-Korea sprokkelde slechts één punt en werd daarmee troosteloos laatste in de poule met de Rode Duivels.

Het ontslag is enigszins nog verrassend, vermits de vice-voorzitter van de Koreaanse voetbalbond (KFA) het eerder aangeboden ontslag van Hong niet accepteerde. De bond wilde graag dat de coach de nationale ploeg ook zou leiden tijdens de Azië Cup, begin volgend jaar in Australië. "Vandaag verlaat ik mijn post", kondigt de 45-jarige Hong toch aan vandaag. "Toen we naar het WK trokken, heb ik gezegd dat we hoop zouden geven aan de bevolking. Maar uiteindelijk hebben we voor teleurstelling gezorgd."

De Zuid-Koreaanse ploeg kon in eigen land niet rekenen op een warm onthaal. Het team kreeg er vanlangs van de supporters en de media. Bij hun terugkeer in de hoofdstad werden de speler bekogeld met snoep door de fans, in Zuid-Korea ervaren als een belediging. Ook hadden supporters een spandoek gemaakt, met daarop de boodschap: 'Het Zuid-Koreaanse voetbal is dood'.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws