UPDATE: 'Meetings met Barça-delegatie hebben effect, Xavi bedenkt zich toch'

UPDATE: 'Meetings met Barça-delegatie hebben effect, Xavi bedenkt zich toch'

24 april - 21:01 Laatste update: 21:04

Xavi Hernandez en FC Barcelona hebben woensdagavond een belangrijk gesprek gepland staan over de toekomst van de trainer. De Spanjaard gaf meermaals aan te vertrekken bij de Catalanen na dit seizoen, maar mogelijk staat de deur weer op een kier.

Volgens onder meer Diario SPORT en Fabrizio Romano gaat Xavi woensdagavond eerst in gesprek met Deco. In dat gesprek zal besproken worden of de Spaanse trainer komend seizoen voor de groep zal staan bij FC Barcelona. Barça-preses Joan Laporta hoopt Xavi nog altijd te behouden, terwijl de manager nog twijfelt.

Na de meeting met Deco staat er direct nog een gesprek gepland. Laporta’s rechterhand Alejandro Echeverría, Rafa Yuste en Laporta zelf schuiven aan, om vervolgens de uitkomst van de meeting tussen Deco en Xavi te bespreken. Er wordt gesproken van een extreem gespannen situatie. Yuste en Deco hebben meermaals om het aanblijven van Xavi gevraagd, maar niet iedereen binnen FC Barcelona zou daar zo over denken.

Sinds Xavi in januari bekendmaakte dat hij na dit seizoen vertrekt bij FC Barcelona, presteert de club stukken beter dan voor die aankondiging. De club leek op weg naar de halve finale van de Champions League én een terugkeer in de titelstrijd in Spanje. Vorige week kwam er door Paris Saint-Germain en Real Madrid een einde aan die aspiraties.  

Update: Volgens Mundo Deportivo en de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano heeft Xavi zich na lang wikken en wegen tóch bedacht. De trainer gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn contract tot medio 2025 uitdienen. Dat betekent dat Ajax de Spanjaard van het lijstje kan schrappen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.