Mignolet wordt ereburger van Sint-Truiden: “Doelman van ongeziene klasse”

Mignolet wordt ereburger van Sint-Truiden: “Doelman van ongeziene klasse”

17 april - 13:10 Laatste update: 13:14
7

Simon Mignolet, de doelman van Club Brugge, wordt de 14de ereburger van de stad Sint-Truiden. Dit wordt bekendgemaakt door Truiens schepen van Citymarketing Hilde Vautmans. Er wordt aangegeven dat Mignolet een waardige sportambassadeur is voor Sint-Truiden. Het enige dat het ereburgerschap van Mignolet nog in de weg kan staan is de gemeenteraad van april.

Vautmans geeft aan dat Sint Truiden niet te lang wil wachten met het ereburgerschap van Mignolet. “We gaan niet dezelfde fout maken als bij onze andere Gouden Schoen, wijlen Lon Polleunis, en jarenlang wachten”, citeert Het Belang van Limburg Vautmans.

Vautmans legt uit waarom Mignolet ereburger wordt van Sint-Truiden. “Mignolet is een profvoetballer die uitkomt als doelman van ongeziene klasse. Hij behaalde tijdens zijn carrière al heel wat titels en prijzen. Onnodig om te stellen dat Simon een waardige sportambassadeur voor onze stad is”, aldus Vautmans.

Vautmans geeft verdere uitleg over de keuze om Mignolet ereburger te maken. “Gezien zijn uitzonderlijke sportieve prestaties en zijn uitstraling voor de stad zowel op nationaal als internationaal niveau, wordt aan de gemeenteraad voorgesteld principieel akkoord te gaan met de toekenning van de titel van ereburger van de stad Sint-Truiden”, besluit Vautmans.

Mignolet werd geboren in Sint-Truiden op 6 maart 1988. In 1994 startte Mignolet bij de jeugd van Brustem VV, daarna doorliep hij de jeugdreeksen bij KSK Tongeren, Sporting Aalst en STVV. Tussen 2006 en 2010 kwam Mignolet uit voor het eerste elftal van STVV. Mignolet maakte de overstap naar Sunderland en vervolgens naar Liverpool FC.

Mignolet speelde tussen 2003 en 2010 veel wedstrijden bij de jeugdelftallen van de Rode Duivels en op 25 maart 2011 maakte hij zijn debuut bij de Rode Duivels tegen Oostenrijk. Mignolet speelde uiteindelijk 35 interlands voor de Rode Duivels. In 2019 keerde hij terug naar België waar hij bij Club Brugge eerste doelman is.