KAA Gent morst flink tegen OH Leuven, spanning in Europe Play-Offs is terug

14 april - 21:16
3

OH Leuven wist in eigen huis te stunten tegen KAA Gent in de Europe Play-Offs van de Jupiler Pro League. Leuven won thuis met 2-1 door twee doelpunten van Mathieu Maertens. Namens Gent wist Matias Fernandez-Pardo te scoren. Door het verlies van Gent is de spanning in de Europe Play-Offs weer helemaal terug.

In de Europe Play-Offs ging KAA Gent op bezoek bij OH Leuven. Gent was veruit de favoriet en dat was in de beginfase te merken. De Buffalo’s wisten direct gevaarlijk te worden, maar kwamen niet tot scoren.

In de 23e minuut was het Leuven dat tegen de gang van het spel op voorsprong kwam. Maertens wist een Leuvense aanval af te ronden. Doelman Davy Roef was kansloos op het schot van Maertens.

De reactie van Gent was vlot, binnen twee minuten wisten De Buffalo’s op gelijke hoogte te komen. De gelijkmaker was meer dan terecht, in de beginfase was Gent duidelijk de bovenliggende partij.

Leuven beperkte zich niet slechts tot verdedigen en in de 38e minuut leverde dit opnieuw de voorsprong van Leuven op. Ook dit keer was Maertens het eindstation. Vanuit de draai wist Maertens knap zijn tweede te maken. Leuven ging in een vermakelijke match met een nipte voorsprong rusten.

In de tweede helft ging Gent nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Vooral in de beginfase van de eerste helft waren De Buffalo’s druk op zoek naar een doelpunt, maar het lukte de formatie van Hein Vanhaezebrouck niet om een doelpunt te forceren.

In de volgende fase ging de Gentse scoringsdrang liggen. Leuven hoefde niet al te veel moeite te doen om op voorsprong te blijven. In de slotfase probeerde Gent nog een slotoffensief op te zetten, maar Leuven wist in eigen huis te stunten en boekte een 2-1 overwinning.

Door de zege van Leuven is de spanning teruggekeerd boven in de Europe Play-Offs van de Jupiler Pro League. Het verschil tussen koploper Gent en KV Mechelen is nu slechts een punt.