Liverpool krijgt stevige dreun in titelrace na verlies tegen Crystal Palace

Liverpool krijgt stevige dreun in titelrace na verlies tegen Crystal Palace

14 april - 17:13
3

Liverpool heeft zondag een gevoelige tik gekregen in de bloedstollende strijd om het kampioenschap in de Premier League. Drie dagen na de afstraffing tegen Atalanta Bergamo in de Europa League, vertrok ook Crystal Palace met een zege van Anfield: 0-1.

Liverpool was tot donderdag liefst veertien maanden ongeslagen op eigen veld. Tot zijn afgrijzen zag manager Jürgen Klopp het zondag tegen Crystal Palace ook al snel misgaan. Eberechi Eze opende na een klein kwartier de score voor Crystal Palace. Na een goede aanval kon de aanvaller geheel vrijstaand binnenschuiven in de zestien.

The Reds oogden aangeslagen en het ging bijna van kwaad tot erger. Jean-Philippe Mateta was heel dicht bij de 0-2. Na uitglijden van Van Dijk verschalkte hij Becker met een stiftje, maar Robertson bracht redding met een uiterste inspanning.

In de tweede helft leek de ploeg van Klopp alsnog het heft in handen te nemen. Darwin Núñez kreeg een grote kans, maar de Uruguayaan had het vizier niet op scherp. Ook Curtis Jones had zijn zegje in de kansenregen na rust. Oog-in-oog met Dean Henderson verzuimde hij gelijk te maken.

Liverpool was niet in staat de nederlaag af te wenden. Daardoor krijgen The Reds een tweede dreun op rij en moeten ze alle zeilen bijzetten om het tijdperk van Klopp niet in mineur te laten eindigen. Liverpool heeft nu 71 punten, twee minder dan Manchester City. Arsenal kan later zondag ook profiteren en de koppositie overnemen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.