Club Brugge wint flink van Antwerp, voert druk op bij Union SG en RSC Anderlecht

14 april - 15:22 Laatste update: 15:32
57

Club Brugge heeft in het Jan Breydelstadion met 3-0 gewonnen van Royal Antwerp FC. Namens Blauw-Zwart kwamen Raphael Onyedika, Michal Skoras en Philip Zinckernagel tot scoren. Door de zege van Club Brugge is de druk opgevoerd richting de derby tussen Union SG en RSC Anderlecht. Het was voor Antwerp de derde nederlaag achter elkaar in de Champions' Play-Offs van de Jupiler Pro League

Royal Antwerp FC ging op bezoek bij Club Brugge in de Champions’ Play-Offs. De openingsfase tussen Club Brugge en Antwerp was rustig. Blauw-Zwart kon een aantal keer gevaarlijk worden in het begin van de match, maar het leverde geen grote kansen op.

In de volgende fase was het vooral Antwerp dat zich dominant toonde tegen Club Brugge. Antwerp had de bal op het middenveld. The Great Old had alleen erg veel moeite om de aanval te bereiken, waardoor er amper kansen ontstonden.

Vlak voor rust was het Club Brugge dat de voorsprong pakte. Maxim De Cuyper zette de bal voor en in de drukte wist Onyedika het snelst te reageren. De middenvelder schoot de bal in de hoek langs doelman Senne Lammens.

In de tweede helft was het aan Antwerp om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. In de 51e minuut wist Jurgen Ekkelenkamp zich los te maken op het middenveld en Onyedika greep in. Onyedika gleed met twee voeten vooruit op de enkel van Ekkelenkamp, maar werd slechts met een gele kaart bestraft.

In deze fase waren er meer fanatieke duels en ontstonden er ook meer kansen. In de 60e minuut wist Skoras de voorsprong van Club Brugge te verdubbelen. Bjorn Meijer wist goed op te rukken en zijn pass kwam tot bij Skoras. De aanvaller wist de bal op knappe wijze diagonaal binnen te werken.

Het was aan Antwerp om weer terug in de match te komen. De manschappen van hoofdtrainer Mark van Bommel hadden erg veel moeite om kansen bij elkaar te voetballen. Het middenveld kon de aanval niet bereiken waardoor Antwerp amper gevaar kon stichten.

Ook in de slotfase lukte het Antwerp niet om tot een doelpunt te komen, Club Brugge lukte dit wel. In de absolute slotfase wist Zinckernagel een counter af te ronden waardoor de match eindigde in een 3-0 overwinning voor Club Brugge. Door de zege heeft Club Brugge de druk opgevoerd richting Union en Anderlecht.