Barcelona met veredeld B-elftal krap langs Cádiz: Félix scoort op prachtige wijze

Barcelona met veredeld B-elftal krap langs Cádiz: Félix scoort op prachtige wijze

13 april - 23:30

Na de Champions League-zege op Paris Saint-Germain stond zaterdagavond voor FC Barcelona een uitwedstrijd tegen Cádiz op de planning. De Catalanen zijn nog altijd in de achtervolging op aartsrivaal Real Madrid. Een overwinning tegen het laaggeklasseerde Cádiz was daarom gewenst. Eenvoudig ging het echter allerminst: 0-1.

Cádiz staat op de achttiende plaats in La Liga. Barcelona staat tweede en kijkt nog altijd tegen een achterstand van acht punten op Real Madrid aan. Vooraf leken de verhoudingen duidelijk. Toch hadden de Catalanen de benodigde moeite met Cádiz.

Barça had zoals gewoonlijk het grootste deel van de wedstrijd de bal. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Tot de 37e minuut gebeurde er vrij weinig, maar toen besloot João Félix zijn stempel te drukken, en hoe. Met een schitterende omhaal schoot hij de enige treffer tegen de touwen.

Rond het uur kreeg het veredelde B-elftal van Barcelona een kwaliteitsimpuls. Lamine Yamal, Pedri en Jules Koundé kwamen binnen de lijnen. Even later volgde ook Raphinha. Voor het spel betekende dit echter niet veel. Marc-André Ter Stegen moest zijn ploeg zelfs nog even redden. Dit deed hij op geweldige wijze, na een knap afstandsschot vanuit Cádiz-zijde.

Al met al een 'zakelijke' overwinning, waardoor Barça met het oog op El Clásico in het spoor van Real Madrid blijft.