Genk vergeet de druk op Anderlecht en Union op te voeren, Cercle haalt resultaat

13 april - 22:40
79

KRC Genk heeft in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Cercle Brugge in de Champions' Play-Offs. Door het gelijkspel vergeet de formatie van Wouter Vrancken de druk op te voeren richting Union SG en RSC Anderlecht in de Champions' Play-Offs. Namens Genk scoorde Tolu Arokodare, namens Cercle Brugge vond Kazeem Olaigbe het net. Bij Cercle Brugge kreeg Boris Popovic in de 75e minuut een rode kaart.

Cercle Brugge ging op bezoek bij KRC Genk in de Champions’ Play-Offs. In de beginfase waren er kansen over en weer, maar het was Genk dat op voorsprong kwam via Tolu Arokodare in de 18e minuut. De spits wist raak te koppen na een fraaie aanval en een prima voorzet van Joris Kayembe.

Na het doelpunt wist Genk zich dominant te tonen tegen Cercle Brugge. Groen-zwart probeerde het wel, maar Genk had de controle over de eerste helft. Genk ging met een verdiende, maar een nipte voorsprong rusten.

De tweede helft begon minder sprankelend dan de eerste helft. Het was Cercle Brugge dat langzaam maar zeker sterker werd tegen Genk. Cercle Brugge leek de gelijkmaker te gaan forceren totdat Boris Popovic in de 75e minuut een rode kaart kreeg.

Popovic kwam het veld in om ervoor te zorgen dat Ravych niet zijn tweede gele kaart zou gaan pakken. Het was uiteindelijk Popovic zelf die naar de kant moest nadat hij Tolu onderuit trok, de spits had vrije baan naar het doel van Warleson.

Hiermee leek de match beslist, maar drie minuten na de rode kaart wist Cercle Brugge toch de stand gelijk te trekken. Sadick ging de fout in bij een verre uittrap van Warleson. Maarten Vandevoordt probeerde te herstellen, maar kon de bal niet klemmen. Kazeem Olaigbe profiteerde van het geklungel en bracht Cercle naast Genk.

In de slotfase wisten Genk en Cercle Brugge uiteindelijk niet meer te scoren. Door het gelijkspel vergeet Genk de druk op te voeren richting RSC Anderlecht en Union SG in de Champions’ Play-Offs.