Guardiola mist duo tegen Real Madrid: Maar zij missen Courtois, Militao en Alaba

Guardiola mist duo tegen Real Madrid: "Maar zij missen Courtois, Militao en Alaba"

8 april - 20:48
1

Dinsdag gaat Manchester City op bezoek bij Real Madrid in de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van Pep Guardiola zal daar echter geen beroep kunnen doen op verdedigend duo Kyle Walker en Nathan Aké. Zij ontbreken door blessure. Ook Josko Gvardiol is twijfelachtig. 

De ploeg van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Jérémy Doku zal naar oplossingen moeten zoeken in het verdedigend compartiment. "Gvardiol is wel meegereisd met ons maar er is twijfel over hem", aldus Guardiola op de persconferentie. "Maar het is wat het is. Real Madrid moest het al lang doen zonder Courtois, Militão en Alaba."

Al had de Spaanse oefenmeester Walker er maar al te graag bij gehad. "Het is zo dat Kyle misschien wel de beste speler is om Vinícius af te stoppen, jammer genoeg is hij geblesseerd. Ik had hem er graag bij gehad. Maar nogmaals, het is wat het is, wat moet ik zeggen", aldus Guardiola.

"We spelen met elf en proberen te anticiperen op de blessures, die er nu eenmaal bijhoren wanneer je een lang seizoen hebt. We moeten oplossingen vinden en een goed resultaat boeken met het oog op de terugwedstrijd", besluit Guardiola. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.