'Nog een probleem bij Anderlecht: de positiewissels van Dreyer en Hazard'

'Nog een probleem bij Anderlecht: de positiewissels van Dreyer en Hazard'

8 april - 12:50
4

Club Brugge scoorde afgelopen zondag driemaal tegen RSC Anderlecht. Dit had volgens René Vandereycken deels te maken met de strategie van Anderlecht. De voormalige trainer van paars-wit lichtte dat toe.

De analist zag defensief een aantal zaken misgaan bij Anderlecht. 'Nog een probleem: de positiewissels van Dreyer en Hazard', pende Vanderecyken in Het Nieuwsblad.

Vandereycken verklaarde zich nader. 'In balbezit kwamen die naar binnen, maar na balverlies waren ze nooit snel genoeg terug. Daardoor waren Sabbe en Meijer, de flankverdedigers van Club Brugge, de hele tijd vrij. Anderlecht kon zo maar heel moeilijk de bal heroveren', schreef Vandereycken.

Club Brugge kwam daardoor gemakkelijk onder de druk uit. 'Doordat de backs van Club Brugge zoveel ruimte kregen, moesten de middenvelders uitstappen, waardoor weer een middenvelder van Club Brugge vrij kwam. En dat terwijl Club Brugge al een jaar problemen heeft met uitvoetballen als het onder druk wordt gezet', aldus Vandereycken.

Aankomende zondag heeft Anderlecht de kans om zich te herpakken tegen Union SG om 18:30 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.