Beerschot klaart de klus tegen KVO en promoveert opnieuw naar de JPL

7 april - 17:50 Laatste update: 18:01
15

De promotie voor Beerschot is een feit. Het moest zondag winnen van KV Oostende en is daar ook in geslaagd. Het werd 1-2 tegen de Kustploeg, waardoor de Kielse Ratten zich mogen opmaken voor een nieuw jaar in de Jupiler Pro League.

Beerschot wist voor aanvang van de wedstrijd wist duidelijk wat er op het spel stond. Dankzij gunstige resultaten van concurrenten op zaterdagavond kon promotie een zekerheid worden. Dan moest het zelf nog winnen van KV Oostende, wat het ook deed. Beerschot koos voor een kalme start van de wedstrijd, maar kon na slechts tien minuten toch al vieren. Thibaud Verlinden vond de verste hoek. Doelman Bossin greep mis en het uitvak kon al vroeg juichen. Een ideale start voor Beerschot.

De voorsprong veranderde weinig aan het spel. Beerschot kon zich meer richten op controle dan op aanval en hield de bal makkelijk in de ploeg. KVO moest zelf nog punten sprokkelen, maar had het moeilijk om zich door te zetten tegen Beerschot in een vrij slaapverwekkende eerste helft.

In de eerste kans van de tweede helft was het weer meteen raak voor Beerschot. Nzita bediende Wright-Phillips, die alleen voor het doel stond om de 0-2 binnen te schieten. De tegendoelpunt leek Oostende eindelijk wakker te schudden en de druk nam toe.  Lange tijd zonder groot gevaar, tot Weymans onverstandig verdedigde bij een hoekschop en Medley toch de aansluitingstreffer kon binnenkoppen: plotseling stond het 1-2.

Uiteindelijk volgde er nog een spannende slotfase, met een discutabel afgekeurd buitenspeldoelpunt van Henderson. De stand veranderde echter niet. Beerschot hield stand en kon zich verzekeren van winst en de promotie. Het moet nu nog amper één punt pakken in de laatste wedstrijden tegen Beveren of Patro Eisden om ook op de eerste plek te eindigen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.