Mbappé schakelt Theate uit in beker, Atalanta op rand van uitschakeling

Mbappé schakelt Theate uit in beker, Atalanta op rand van uitschakeling

4 april - 07:20

Paris Saint-Germain heeft de finale van de Coupe de France bereikt. Aan de hand van Kylian Mbappé werd het Stade Rennes van Arthur Theate over de knie gelegd: 1-0. Voor Atalanta Bergamo, zonder Charles De Ketelaere, is de bekerfinale in Italië ver weg.

PSG - Rennes 1-0
Kylian Mbappé eiste woensdag weer eens de hoofdrol op bij PSG. De sterspeler kreeg na 37 minuten een strafschop, maar hij faalde vanaf elf meter. Steve Mandanda keerde zijn inzet. Nog voor rust haalde Mbappé zijn gram. Hij zag de bal met wat geluk in het doel belanden: 1-0. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor de ploeg van Luis Enrique zich in de finale op 25 mei mag meten met Olympique Lyon.

De Parijzenaars wonnen het toernooi sinds 2015 zes keer. De afgelopen twee jaar gingen FC Nantes en Toulouse echter met de eindzege aan de haal.

Fiorentina - Atalanta Bergamo 1-0
Het Atalanta Bergamo van Rode Duivel De Ketelaere moet nog vol aan de bak om de finale van de Coppa Italia te bereiken. Het eerste duel met Fiorentina in de halve eindstrijd ging met 1-0 verloren. 

Met een uitblinkende Koopmeiners overtuigde La Dea afgelopen weekend nog tegen Napoli (0-3). In Florence ging het een stuk moeizamer. Na een halfuur maakte Rolando Madragora het enige doelpunt met een weergaloos afstandsschoot. Ook invallers Mitchel Bakker en Hans Hateboer konden Atalanta niet meer behoeden voor een nederlaag. De return in Bergamo is over twee weken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.