De Cuyper neemt het op voor ontslagen Deila: Ik vond hem een goede trainer

De Cuyper neemt het op voor ontslagen Deila: "Ik vond hem een goede trainer"

31 maart - 19:40
3

Bij Club Brugge nam men eerder deze maand afscheid van Ronny Deila, die na mindere resultaten moest vertrekken. Nochtans had hij wel nog een goede relatie met zijn eigen spelers, geeft ook Maxim De Cuyper aan.

Nog voor zijn ontslag klonk het dat de spelersgroep achter Deila stond en achteraf leek ook Hugo Vetlesen niet helemaal achter het ontslag te staan. "Hij heeft ons altijd beschermd", geeft De Cuyper aan in Het Nieuwsblad. "Hij zag ons als zijn kinderen. Als we wonnen, wilde hij ons laten genieten. Als we verloren, zat hij daar enorm mee in. Hij is echt een goeie mens."

De Cuyper leek dus wel een fan te zijn van Deila, maar begrijpt het ontslag ook. "Ik kan wel zeggen dat ik hem een goeie trainer vond, maar in voetbal gaat het om resultaten. En dat was te weinig. Mocht Jürgen Klopp hier zijn, hij zou ook buitengegooid worden. Terwijl niemand dat een slechte trainer zou noemen", aldus De Cuyper nog.

Inmiddels nam NXT-trainer Nicky Hayen het stokje over, die tot het einde van het seizoen voor betere resultaten moet zorgen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.