'Tweede Premier League-manager genoemd bij Bayern, dat door blijft zoeken'

'Tweede Premier League-manager genoemd bij Bayern, dat door blijft zoeken'

26 maart - 21:23

Unai Emery staat op de shortlist van Bayern München als mogelijke nieuwe hoofdtrainer, zo schrijft TZ München. De manager geldt samen met Roberto De Zerbi als alternatief voor Xabi Alonso. Laatstgenoemde is de gedroomde opvolger van Thomas Tuchel in de Allianz Arena.

Alonso is op dit moment de hoofdtrainer bij succesploeg Bayer Leverkusen. De Duitse club draait een uitmuntend seizoen en is hard op weg naar de titel. De clubleiding van Bayern hoopt Alonso te kunnen overtuigen voor een overstap naar München, maar naar verluidt zet ook Liverpool in op de komst van Alonso. De komst van de Spaanse oefenmeester wordt door Bayern gezien als 'een zware klus' en dus schaakt de club op meerdere borden.

In een eerder stadium kwam al naar buiten dat De Zerbi op de lijst stond als alternatief voor Alonso. Met Emery is er nog een Premier League-trainer aan deze lijst toegevoegd. Het is niet bekend of De Zerbi en Emery openstaan voor het hoofdtrainerschap bij Bayern München.

Bayern München draait een moeizaam seizoen in de Duitse Bundesliga. De ploeg staat op de tweede plek met een achterstand van tien punten op koploper Bayer Leverkusen. Bayern München zit nog wel in de Champions League, maar in het Duitse bekertoernooi werd de topclub uitgeschakeld door FC Saarbrücken, een ploeg uit het derde niveau in Duitsland. Tuchel vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer bij de club uit München en dus is de clubleiding hard op zoek naar een nieuwe manager. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.