Binnenkort nog een Belg richting de MLS? 'Witsel heeft twee aanbiedingen op zak'

Binnenkort nog een Belg richting de MLS? 'Witsel heeft twee aanbiedingen op zak'

25 maart - 16:51
2

De 35-jarige Axel Witsel zit in de herfst van zijn carrière, maar aan stoppen denkt de voormalig Rode Duivel nog niet. De vraag is echter wat er op het einde van het seizoen zal gebeuren wanneer zijn contract is afgelopen bij Atlético Madrid. Er zou alvast concrete interesse zijn vanuit de MLS.

Dat Witsel dit seizoen een steunpilaar is bij Altético Madrid, is een understatement. Op enkele uitzonderingen na speelde Witsel nagenoeg elke minuut die hij had kunnen spelen voor Los Colchoneros. Hij blinkt opnieuw uit als centrale verdediger, maar wordt heel af en toe toch nog eens uitgespeeld op het middenveld. Zijn polyvalentie blijft een troef.

Atlético-coach Diego Simeone zou dan ook niet twijfelen om onze landgenoot nog een jaar langer bij de kern te houden. Tot een contractverlenging kwam het echter nog niet, vermits het bestuur - gezien de leeftijd van Witsel - een afwachtende houding neemt. Atlético loopt zo uiteraard het risico dat er kapers op de kust komen, die Witsel transfervrij kunnen overnemen. LA Galaxy en Inter Miami lijken alvast wel gecharmeerd door Witsel. 

Volgens Javi Gómara, journalist bij Mundo Deportivo, zou Witsel zelfs al twee concrete aanbiedingen op zak hebben. De vraag is of Atlético zal anticiperen met een contractverlenging, anders zou het zomaar kunnen dat we komende zomer nog een extra Belg aan het werk zien in de MLS. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.