Nations League-finale ontsierd door homofobe spreekkoren, supporters opgepakt

Nations League-finale ontsierd door homofobe spreekkoren, supporters opgepakt

25 maart - 08:28
5

De CONCACAF Nations League-finale tussen Mexico en Amerika (0-2) is tot twee keer toe ontsierd door homofobe leuzen vanaf de tribunes. De scheidsrechter legde het duel in de slotfase twee keer stil, nadat Mexicaanse fans niet wilden stoppen met de leuzen. 

De groep Mexicaanse fans scandeerden minutenlang homofobe teksten, waarna de wedstrijd tweemaal minutenlang werd onderbroken door de Canadese arbiter. Het is niet voor het eerst dat supporters van Mexico zich hebben gedragen. Vorig jaar, toen de twee landen elkaar troffen in de halve finale van de CONCACAF Nations League, gebeurde hetzelfde. 

Ook tijdens het WK in Qatar maakten de Mexicaanse fans zich schuldig aan dergelijke spreekkoren. De CONCACAF, de bond voor landen uit Noord- en Midden-Amerika én het Caribisch gebied, heeft zich een kort maar krachtig statement uitgesproken. 'De beveiliging heeft verschillende fans opgepakt en uit het stadion verwijderd. De arbitrage heeft in deze zaak juist gehandeld. Het is extreem teleurstellend dat dit probleem zich blijft voordoen tijdens wedstrijden.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.