Laporta doet bijzondere claims over transferzomer Barça en sneert naar Real

Laporta doet bijzondere claims over transferzomer Barça en sneert naar Real

23 maart - 18:15
8

Joan Laporta is in een interview met Mundo Deportivo bijzonder uitgesproken. De president van FC Barcelona geeft duidelijkheid over de komende transferperiode en deelt een sneertje uit aan aartsrivaal Real Madrid.

Barça zit op zwart zaad, maar volgens Laporta is er - in tegenstelling tot eerdere berichten - geen noodzaak tot grote uitgaande transfers. "We willen geen grote spelers verkopen. Als alles volgens plan gaat, worden we daartoe ook niet gedwongen", zegt Laporta in MD. Hij toont zich ook zeer tevreden over Frenkie de Jong. "Frenkie mag niet weg. Het laatste wat hij zelf wil is Barcelona verlaten. Hij heeft me meer dan eens verteld dat hij hier heel blij is."

Mocht een speler desondanks willen vertrekken, dan zal Barça hem niet in de weg staan volgens Laporta. "Maar daar ben ik niet bang voor. We willen deze selectie behouden." Barça heeft hoge verwachtingen van de vele jonge spelers in de selecti, maar staat op dit moment wel acht punten achter koploper Real Madrid. De eeuwige rivaal wordt ook nog eens in verband gebracht met grote namen als Kylian Mbappé, Trent Alexander-Arnold en Alphonso Davies.

"We gaan geen sterren halen. We willen alleen teamspelers", reageert Laporta met een sneertje. De preses heeft sowieso een uitgesproken mening over de gang van zaken bij Real, zoals het handelen richting scheidsrechters. "Ik ben boos en verontwaardigd, omdat het een schande is wat Real Madrid doet. Ik denk dat de voetbalregelgevers moeten ingrijpen. In Madrid proberen ze iedere week, of om de twee of drie weken, de scheidsrechters te beïnvloeden."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.