'Ten Hag onder druk bij Man United, Tien grote namen als mogelijke opvolgers'

'Ten Hag onder druk bij Man United, Tien grote namen als mogelijke opvolgers'

23 maart - 17:34
2

Erik ten Hag heeft er nog altijd vertrouwen in dat hij ook volgend seizoen aan het roer staat bij Manchester United. Dat neemt niet weg dat mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe en zijn rechterhand Sir Dave Brailsford een lijst hebben samengesteld met mogelijke nieuwe managers, dat meldt ESPN. 

Ten Hag wordt momenteel volop betrokken bij de plannen voor de zomerse transferperiode. De ex-coach van Ajax meent dan ook dat hij de tijd krijgt om de nieuwe beleidsbepalers van Manchester United te overtuigen. Volgens ESPN valt dat nog te bezien, want er zijn hem geen formele toezeggingen gedaan. Door de teleurstellende sportieve prestaties staat de 54-jarige Nederlander onder druk op Old Trafford.

Brailsford zou de mogelijke opvolgers al in kaart hebben gebracht. Op de omvangrijke kandidatenlijst prijken de namen van Gareth Southgate, Graham Potter, Roberto De Zerbi, Thomas Frank, Thomas Tuchel, Julen Lopetegui, Zinedine Zidane, Ruben Amorim en Julian Nagelsmann. Maar ook een poging voor Ange Postecoglou wordt niet uitgesloten. Dat zou opvallend zijn, aangezien Postecoglou aan het roer staat bij concurrent Tottenham Hotspur.

Ratcliffe en Brailsford willen echter een aanvallende, agressieve koers varen met Manchester United. Zo werd Omar Berrada al losgeweekt bij Manchester City als nieuwe algemeen directeur en Dan Ashworth van Newcastle United moet de nieuwe sportief directeur worden. Zij moeten de manager van voldoende rugdekking gaan voorzien, iets waar het de afgelopen jaren aan ontbrak.

Of Ten Hag die manager is, is dus afwachten. Hij heeft een contract tot medio 2025, maar de prestaties in zijn tweede seizoen vallen tegen. United staat momenteel zesde in de Premier League en dreigt naast een Champions League-ticket te grijpen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.