Kruisbandblessure slaat bij Botman in als een bom: 'Het is moeilijk te accepteren'

Kruisbandblessure slaat bij Botman in als een bom: 'Het is moeilijk te accepteren'

21 maart - 14:36
1

Sven Botman heeft een eerste reactie gegeven op het trieste nieuws over zijn langdurige afwezigheid. De centrale verdediger van Newcastle United staat tussen de zes en de negen maanden aan de kant met een kruisbandblessure. 

Het nieuws over de blessure werd woensdag naar buiten gebracht door zijn club Newcastle United. Duidelijk is dat Botman onder het mes moet. Het is niet voor het eerst dat hij kampt met knieproblemen. Eerder dit seizoen speelde hij al met een gescheurde kruisband. Destijds koos hij er bewust voor om zich niet te laten opereren, iets wat hij nu alsnog moet laten doen. 

"Het is moeilijk te accepteren dat er een operatie moet plaatsvinden, nadat we zo hard hebben gevochten om juist die stap te vermijden", aldus Botman in een bericht op de site van Newcastle. "De support en liefde die ik al heb mogen ontvangen, doet me goed. Ik zal de komende periode niet in staat zijn om hetgeen te doen wat ik het allerleukste vindt, maar na mijn recentelijke knieproblemen weet ik dat ik er na deze periode als een betere speler uit kom. Mijn team Newcastle United blijft het meest belangrijk. Ik zal ze elke dag blijven supporten."

Met het nieuws over de blessure ging er voor de 24-jarige oud-verdediger van onder meer Ajax en LOSC Lille ook direct een streep door het EK in Duitsland. Dat komt, in welk scenario dan ook, simpelweg te vroeg.