Maesschalck is er zeker van: “De Bruyne zal het verschil maken op het EK”

Maesschalck is er zeker van: “De Bruyne zal het verschil maken op het EK”

21 maart - 10:45

Kevin De Bruyne kampte met een slepende blessure, maar keerde sterk terug bij Manchester City. Deze interlandperiode laat de middenvelder echter schieten, volgens topkinesist Lieven Maesschalck een goed idee.

De Bruyne lijkt al naar het EK te kijken. “Het is voor Kevin heel belangrijk, na de blessure die hij gehad heeft, dat als de load te hoog ligt, hij dat moet aangeven. Zijn hele entourage is daar ook op ingespeeld, om dat met data in kaart te brengen. Naargelang zijn instelling kunnen ze dan preventief ingrijpen. En dat hebben ze nu gedaan.”

Ook bij Man City denken ze aan de belasting. “Er is de return to train and to play, maar dan heb je ook nog de opéénvolging van wedstrijden, die opnieuw een andere belasting vraagt. Daar hebben ze bij City rekening mee gehouden, door hem langzaam weer te integreren en nu dus ook door hem even een aantal wedstrijden aan de kant te laten.”

De Bruyne kwam als een nieuw persoon terug. ‘Long Hair KDB’ maakte meteen indruk bij zijn comeback. “Dat moet ongelooflijk deugd gedaan hebben voor dat lichaam, goh! Die stress die wegvalt, dat levensritme dat compleet kalmeert... Kevin heeft totáál kunnen recupereren en is voor mij ‘herboren’. Dat zie je aan alles. Niet alleen aan zijn imago. (lacht) Maar ook als persoon. Hij heeft echt opnieuw de vreugde die hij moet hebben en dat is ook nodig, met die ongelooflijke opeenvolging van intense wedstrijden.”

Volgens Maesschalck zal De Bruyne de beslissende speler kunnen zijn voor de Rode Duivels. “Zéker. Hoe meer hij die intensiteit nu gaat opbouwen, hoe beter hij gaat zijn. Áls hij zich kan behoeden voor nieuwe blessures, zal hij zéker het verschil maken op het EK", citeert Het Laatste Nieuws.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.