Harde klap voor Newcastle-verdediger: einde seizoen en geen EK met Oranje

Harde klap voor Newcastle-verdediger: einde seizoen en geen EK met Oranje

20 maart - 21:18
1

Een enorme klap voor Sven Botman: de Nederlandse verdediger heeft een kruisbandblessure opgelopen bij Newcastle United. De verdediger moet onder het mes en is zes tot negen maanden uitgeschakeld. Daardoor kan Botman nu al een streep zetten door het EK met Oranje.

Botman wordt het hele seizoen al geteisterd door fysieke problemen. Afgelopen weekend heeft hij tegen Manchester City echter een serieuze knieblessure opgelopen. Botman zat deze interlandperiode al niet bij de Oranje-selectie. Nu is het zeker dat bondscoach Ronald Koeman niet op hem hoeft te rekenen voor het EK van komende zomer.

Newcastle maakt bekend dat Botman volgende week onder het mes gaat. Daarna zal het Botman zes tot negen maanden kosten om te herstellen. Daardoor mist hij niet alleen de rest van het seizoen en het EK, maar naar alle waarschijnlijkheid ook het begin van de komende voetbaljaargang. In september lag de lange stopper er ook al even uit met een knieblessure.

Botman liep de blessure op in duel met Erling Haaland, in de slotfase van de wedstrijd tegen Man City. De 24-jarige verdediger zette een tackle in, waarbij het misging met de knie van zijn standbeen.