Aversie tegen mogelijke nieuwe T1 Manchester United: 'Geschokt, lunch uitgespuugd'

Aversie tegen mogelijke nieuwe T1 Manchester United: 'Geschokt, lunch uitgespuugd'

20 maart - 17:17
1

De geruchtenmolen rondom de positie van Erik ten Hag bij Manchester United draait op volle toeren. In de Engelse tabloids klinkt steeds hardnekkiger het geluid dat Gareth Southgate de voornaamste kandidaat is om de manager op te volgen.

Onder andere The Daily Mirror maakt melding van de link tussen Manchester United en de huidige bondscoach van Engeland. Ineos, het bedrijf achter grootaandeelhouder Jim Ratcliffe, zou graag willen dat Southgate Ten Hag vervangt na het EK van 2024. De relatie van de Engelse managers met de sleutelfiguren achter de schermen bij United (o.a. Dan Ashworth) zou hem 'een uitstekende match' maken, valt er te lezen. 

Volgens Manchester Evening News zal de aanstelling van Southgate juist slecht vallen bij de achterban van The Red Devils. 'Fans moeten geschokt hun lunch hebben uitgespuugd toen ze de links met Southgate zagen. Want hoewel hij goed werk heeft verricht bij Engeland, komt hij niet in de buurt van het kaliber manager waar de club naar streeft', klinkt het. 'Maar mocht Ten Hag zijn baan behouden puur omdat er geen goede alternatieven zijn, dan is dat een verkeerde reden.'