HVH verweert en accepteert na uitspraken: “Vond match te beladen, mijn excuses”

HVH verweert en accepteert na uitspraken: “Vond match te beladen, mijn excuses”

19 maart - 17:17
13

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, heeft zich verantwoord voor de uitspraken aan het adres van arbiter Wesli De Cremer. Dit gebeurde na de match tussen Standard en Gent. De Rouches wonnen met 4-2. Vanhaezebrouck noemde De Cremer destijds “te jong”. Vanhaezebrouck verweerde zich, maar gaf ook aan zijn straf te accepteren.

Vanhaezebrouck gaf na de match tussen Gent en Standard aan dat De Cremer te weinig ervaring had en niet klaar was geweest voor een match van het niveau tussen De Rouches en De Buffalo’s. Arbiter De Cremer kwam zelf ook aan het woord tijdens de hoorzitting.

Reactie De Cremer na uitspraken HVH
“Het is subjectief, maar wat mij betreft kan het niet in ons voetbal. Het heeft zeker invloed op de jeugd- en lagere reeksen, ook in de zoektocht naar nieuwe scheidsrechters”, citeert Het Nieuwsblad De Cremer. De scheidsrechter gaf aan zich beledigd te voelen na de uitspraken van Vanhaezebrouck.

De bondsprocureur gaf vervolgens aan dat de belediging van groot belang was. Vanhaezebrouck werd gevraagd waarom de oefenmeester van Gent het nodig vond om publiekelijk een scheidsrechter persoonlijk te beledigen en hem onbekwaam te noemen. Ook haalde de bondsprocureur aan dat Vanhaezebrouck drie jaar geleden al een voorwaardelijke straf opliep.

Vanhaezebrouck verweert en accepteert 
Vanhaezebrouck reageerde op de bondsprocureur door zijn fair play-cijfers en de fair play-cijfers van Gent aan te halen. Vanhaezebrouck haalde tot nu toe twee gele kaarten en bij De Buffalo’s zijn er geen geelgeschorste spelers. Vanhaezebrouck noemde ze “bij de beste van de reeks”.

Drie jaar geleden werd Vanhaezebrouck veroordeeld doordat de oefenmeester Bertrand Layec een leugenaar noemde. Vanhaezebrouck gaf hierover aan dat hij “er niet ver naast zat”, gezien de recente ontwikkelingen rondom Layec bij het Professional Refereeing Department.

Vanhaezebrouck sloot af door te melden dat de hoofdtrainer arbiter De Cremer wel bekwaam vindt als scheidsrechter. “Ik vond alleen dat die wedstrijd te beladen was voor hem, mijn excuses daarvoor. Dat was niet de bedoeling”, aldus Vanhaezebrouck.

Het Comité maakt normaal gezien in de loop van dinsdag zijn beslissing bekend over de straf voor Vanhaezebrouck na zijn uitlatingen aan het adres van De Cremer. Er wordt een straf van één wedstrijd effectief, één met uitstel en 1.500 euro boete geëist.