'Engelse top jaagt op Musiala, toptalent laat toekomst afhangen van twee zaken'

'Engelse top jaagt op Musiala, toptalent laat toekomst afhangen van twee zaken'

19 maart - 16:43

Met Manchester City, Liverpool en Chelsea azen er drie Engelse topclubs op de handtekening van Jamal Musiala. Het Duitse talent laat zijn toekomst afhangen van het plan dat zijn huidige club Bayern hem voorschoteld en het eventuele toekomstsalaris in Engeland. 

Met de vervroegde verlenging van het contract van Mathys Tel gaf Bayern al een duidelijk signaal: de Duitse recordkampioen werkt aan de toekomst. Onderdeel daarvan moet ook Musiala worden, verzekert Sport Bild. Zijn huidige contract loopt nog tot 2026 en Bayern verkent de opties om het contract te verlengen.

De Bayern-leiding weet echter ook dat onder andere Manchester City, Liverpool en Chelsea op het vinkentouw zitten. Er zouden al ontmoetingen geweest zijn tussen de Premier League-ploegen en een delegatie van de middenvelder. Als de club uit Beieren en Musiala deze zomer geen overeenstemming bereiken, wil het Engelse trio de situatie intensiever aan gaan pakken.

Musiala doorliep een deel van de Chelsea-opleiding en sloot een terugkeer naar zijn oude thuisland nooit uit. Ook zou hij een toekomst bij Bayern nog altijd voor zich zien. Hij laat zijn beslissing dan ook afhangen van twee aspecten: het toekomstplan bij Bayern en het salaris dat de Duitsers bieden ten opzichte van het bedrag dat hij in Engeland kan opstrijken.