'Afscheid na negen jaar dreigt bij Bayern voor Kimmich, topclubs willen toeslaan'

'Afscheid na negen jaar dreigt bij Bayern voor Kimmich, topclubs willen toeslaan'

19 maart - 11:20 Laatste update: 11:50
1

De kans wordt steeds groter dat de wegen van Bayern München en Joshua Kimmich na dit seizoen scheiden. Volgens de Duitse tak van Sky is Der Rekordmeister bereid de 29-jarige middenvelder bij een goed bod te verkopen.

Tegelijk sluit Kimmich niet uit dat hij aan zijn laatste seizoen bij Bayern bezig is, klinkt het. De centrale middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, staat er naar verluidt voor open om naar aanbiedingen van geïnteresseerde clubs te luisteren. De gehele top drie van de Premier League - Arsenal, Liverpool en Manchester City - overweegt een bod bij Bayern neer te leggen.

Real Madrid en FC Barcelona zijn eveneens geïnteresseerd in Kimmich, die zelf al een aantal clubs heeft uitgesloten. Hoewel City hem mogelijk wil verleiden, ziet de Duitser zichzelf naar verluidt niet in het Etihad Stadium spelen. Chelsea en Paris Saint-Germain hoeven naar verluidt ook niet aan te kloppen. Bayern heeft nog geen concrete gesprekken gevoerd met Kimmich over een nieuwe verbintenis. Zijn huidige contract loopt medio 2025 af.

Kimmich, 82-voudig international van Duitsland, speelt sinds 2015 bij Bayern. Door de jaren heen is hij uitgegroeid tot een zwaargewicht bij de club. In totaal kwam hij 378 keer in actie voor Bayern.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.