Japans talent Yoshinaga maakt (eindelijk) de overstap naar KRC Genk

Japans talent Yoshinaga maakt (eindelijk) de overstap naar KRC Genk

19 maart - 10:03 Laatste update: 10:13
1

KRC Genk heeft Japans jeugdinternational Yumeki Yoshinaga overgenomen van de Kamimura Gakuen High School, waar hij voor de U18 speelde. De polyvalente linkerflankspeler tekende eind oktober al een contract voor 4,5 jaar, maar zou pas aansluiten na zijn achttiende verjaardag. Yoshinaga sluit vanaf nu aan bij Jong Genk.

In Japan zou men Yoshinaga alvast als toptalent beschouwen. Hij won met de Japanse U17 de Asian Cup, waar hij goed was voor drie assists in vijf wedstrijden. Ondanks interesse van Red Bull-clubs en Schalke 04 koos de Japanner toch voor KRC Genk.  

In eerste instantie wil men de polyvalente linkerwinger de tijd geven om zich aan te passen aan het leven en het niveau van het professioneel voetbal in België. "Vanaf volgend seizoen zien we in hem een steunpilaar voor Jong Genk en in een volgende fase moet hij meestrijden voor een plek in de A-kern", klonk het bij Stijn Haeldermans, Technisch Coördinator bij Jong Genk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.