De Mil: “Supporters die mijn naam scanderen doet me plezier, hadden ook twijfels”

De Mil: “Supporters die mijn naam scanderen doet me plezier, hadden ook twijfels”

27 april - 09:01
1

Rik De Mil, de hoofdtrainer van Sporting Charleroi, wist met 1-2 te winnen op bezoek bij KAS Eupen. Door de zege zijn De Zebra’s zeker van het behoud in de Jupiler Pro League. De Mil blikt terug op de match die een nieuw seizoen Jupiler Pro League verzekerde voor Charleroi.

De Mil geeft aan dat Charleroi tot de laatste seconde streed tegen Eupen. “Dat stelt mij ook gelukkig, je ziet dat de team spirit een pak groter is geworden de afgelopen weken. Ik had nog beter voetbal willen zien in de tweede helft, maar we winnen wel verdiend. Je ziet verschillende jongens groeien naar een beter niveau, dat maakt me blij”, citeert Sporza De Mil.

De Mil geeft aan niet zeker te weten wat er precies veranderd is bij Charleroi, omdat hij niet voor de Relegation Play-Offs actief was als trainer van Charleroi. “Ik heb gewoon gewerkt aan bouwen van een hecht team en ben hoger druk gaan zetten. We wilden meer voetbal spelen, stapje voor stapje lukte dat”, aldus De Mil.

De Mil sluit af door aan te geven wat het behoud van Charleroi met hem doet. “Dat de supporters mijn naam scanderen doet me plezier, zij hadden toch ook veel twijfels en zorgen. Dat hebben we kunnen draaien in een aantal weken, dat stemt me gelukkig”, besluit de hoofdtrainer.