Opgeluchte Højlund snoert de monden: ''Daar dacht ik: eindelijk!''

Opgeluchte Højlund snoert de monden: ''Daar dacht ik: eindelijk!''

18 maart - 15:45

Rasmus Højlund is blij dat hij de criticasters hun ongelijk heeft bewezen. De spits kreeg in zijn eerste maanden bij Manchester United veel kritiek op zijn productiviteit, maar hij heeft altijd vertrouwen gehad in zijn eigen kwaliteiten.

Op 26 december 2023 scoorde Højlund zijn eerste doelpunt namens Manchester United in de Premier League. "Daar dacht ik: eindelijk! Het was geweldig om mensen de mond te snoeren", vertelt de Deen in gesprek met TV2 Sport. Volgens de spits werd hij oneerlijk behandeld in zijn eerste maanden in Engeland. "Weinig mensen spraken over het feit dat ik tegelijkertijd topscorer was in de Champions League."

Højlund heeft na zijn overstap naar Manchester United veel positieve, maar ook negatieve reacties gehad. "Het is duidelijk dat er veel mensen zijn die je willen zien, maar er zijn ook mensen die misschien jaloers zijn", aldus de spits. "Ik kwam er al snel achter dat je zelden iets uit het goede of het slechte haalt, dus besloot ik vrij snel om de telefoon voor de wedstrijd op te bergen."

Ondanks de mindere start bij Manchester United heeft Højlund vanaf de eerste dag steun gevoeld binnen de club. "Mijn teamgenoten hebben zeker geduld, maar zij willen uiteindelijk ook resultaat zien en dat willen we allemaal", legt de Deen uit. "Ik heb het gevoel dat ze mij enorm hebben gesteund, maar ook een duwtje in de rug hebben gegeven."

Højlund kwam zondag in de FA Cup-kraker tegen Liverpool niet tot scoren. Wel trof hij zeven keer doel in zijn laatste zes Premier League-optredens.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.