“Nicky Hayen is een risico voor Club Brugge”

“Nicky Hayen is een risico voor Club Brugge”

18 maart - 20:16
23

Nicky Hayen volgt Ronny Deila op als hoofdcoach van Club Brugge. Hayen was hoofdtrainer van Club NXT, de beloftenploeg in 1B van Club Brugge. Peter Vandenbempt heeft er zijn bedenkingen bij.

Vandenbempt vindt de aanstelling van Hayen een risico. “Je wordt in een bad gegooid en bovendien werkt hij als trainer van Club NXT niet elke dag samen met de huidige spelers. Een assistent-coach die overneemt weet wel wat er leeft in de kleedkamer en wat de problemen zijn", aldus Vandenbempt aan Sporza.

Daarnaast vindt Vandenbempt het ook problematisch dat Hayen onervaren is als hoofdcoach. “Het is een fijne man, maar ook niet iemand met een megagrote persoonlijkheid en uitstraling langs de lijn”, aldus een kritische Vandenbempt. De analist vindt ook dat je niet mag vergeten dat de druk in Brugge nog steeds groot is. “Tegen PAOK kan het tegenvallen, maar je moet wel Europees voetbal halen”, besloot Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.