Heynen wil koste wat kost naar de Champions' Play-offs: Alles of niets

Heynen wil koste wat kost naar de Champions' Play-offs: "Alles of niets"

17 maart - 12:24
1

Het is money time voor KRC Genk. Zondag moet er gewonnen worden op het veld van KVC Westerlo indien de Limburgers een ticket voor de Champions’ Play-offs willen bemachtigen. Kapitein Bryan Heynen blikt vooruit op het duel.

"Het wordt alles of niets", is KRC Genk-kapitein Heynen duidelijk bij Het Belang van Limburg. Al beseft hij ook dat het niet van een leien dakje zal gaan. "Westerlo heeft gewoon een heel erg goede ploeg, alleen de resultaten vallen dit seizoen tegen. En het is altijd moeilijk om daar te spelen, zeker nu zij nog niet helemaal zeker zijn van het behoud."

KRC Genk is bij een overwinning zeker van de top zes. Een punt - of zelfs een nederlaag – kan voldoende zijn, maar dan is Genk afhankelijk van het resultaat van KV Mechelen, Cercle Brugge en KAA Gent. "We hebben ons lot in eigen handen en moeten het gewoon zelf afmaken. We gaan all-in", is Heynen duidelijk.

Indien Genk toch naast de top zes zou grijpen, is het seizoen daarom niet meteen mislukt volgens Heynen. "Mislukt is een zwaar woord, want je kan via de Europe Play-offs nog altijd Europees voetbal halen. Maar we kunnen zeker niet van een geslaagd seizoen spreken als we de Champions' Play-offs niet bereiken", aldus Heynen.

Toch is er maar één optie voor de kapitein: winnen. "We zijn op dit moment alleen maar bezig met winnen, want we willen koste wat kost naar die Champions' Play-offs", besluit Heynen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.