Leverkusen produceert historische comeback, invaller De Ketelaere ook door

14 maart - 23:12

Bayer Leverkusen heeft donderdagavond op haast miraculeuze wijze Europese uitschakeling afgewimpeld. De formatie van Xabi Alonso stevende lange tijd af op een 1-2 nederlaag, maar uiteindelijk werd er met 3-2 gewonnen van Qarabag. Succes was er ook voor Liverpool, dat ongenadig hard uithaalde tegen Sparta Praag. Ook Atalanta Bergamo met invaller Charles De Ketelaere en AS Roma - zonder Romelu Lukaku in Engeland - gaan door in de Europa League

Leverkusen - Qarabag
Qarabag was vorige week donderdag al erg dichtbij een stunt tegen Leverkusen. Toen wist de in Duitsland ongenaakbare formatie van Xabi Alonso ternauwernood met 2-2 gelijk te spelen. Leverkusen was dus gewaarschuwd. De thuisploeg had veel meer balbezit, maar wist niet veel echte kansen te creëren. In de 58e minuut kwam het via Abdellah Zoubir zelfs brutaal op voorsprong.

Een voorsprong die het via Juninho een kleine tien minuten later verdubbelde. De bezoekers uit Bakoe moesten even daarvoor wel verder met tien man, want Elvin Cafarguliyev ontving een directe rode kaart. Met een man meer kwam Leverkusen snel tot de aansluitingstreffer. Jeremie Frimpong nam het doelpunt voor zijn rekening, maar het bleef daarbij. Op het moment dat Qarabag leek te kunnen juichen, maakte Patrick Schick toch nog de 2-2. Tot overmaat van Azerbeidzjaanse ramp slaagden de Duitsers er zelfs nog in om de winnende te maken. Schick maakte in de 97e minuut zijn tweede, en zette daarmee een punt achter een waar spektakelstuk.

Liverpool - Sparta Praag
Liverpool rekende vorige week donderdag al af met Sparta Praag, door uit met 5-1 te winnen. Ook op Anfield waren de krachtsverschillen immens. Al na veertien minuten spelen stond het 4-0. Darwin Núñez opende de score, waarna ook Bobby Clark, Mohamed Salah en Cody Gakpo scoorde. De Tsjechen deden voor rust nog wel wat terug via Veljko Birmancevic, maar na rust ging Liverpool vrolijk door met scoren. Dankzij Dominik Szoboszlai en opnieuw Gakpo liep het uiteindelijk uit tot maar liefst 6-1.

Atalanta - Sporting
Atalanta en Sporting bewezen vorige week in Portugal al behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. Destijds werd het 1-1. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. Na 33 minuten spelen stond het 0-1. Pedro Goncalves nam het doelpunt voor zijn rekening. Na rust draaide de Italianen, waar Charles De Ketelaere inviel, het duel om. Ademola Lookman en Gianluca Scamacca zorgden voor een plotselinge voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven.

Brighton - Roma
Brighton stond voor een schier onmogelijke opgave, omdat Roma vorige week met 4-0 had gewonnen in Stadio Olimpico. De ploeg van Roberto De Zerb probeerde het echt, maar kwam uiteindelijk niet verder dan één doelpunt. Danny Welbeck zorgde in minuut 37 nog voor een sprankje hoop, maar Roma kwam uiteindelijk niet meer in de problemen. Romelu Lukaku ontbrak door blessureleed.