Nagelsmann verrast in Duitse selectie: zes debutanten, waaronder Undav

Nagelsmann verrast in Duitse selectie: zes debutanten, waaronder Undav

14 maart - 20:14

De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann heeft verrast met zijn selectie voor de komende interlandperiode. De Duitse oefenmeester heeft maar liefst zes debutanten opgenomen in zijn selectie.

Namens VfB Stuttgart, de verrassende nummer drie van de Bundesliga, zijn er met Waldemar Anton, Maximilian Mittelstädt en Deniz Undav (ex-Union) drie spelers opgeroepen door Nagelsmann die nog nooit eerder deel uitmaakten van de Duitse selectie. Daarnaast is ook het Bayern München-talent Aleksandar Pavlovic (19) voor de eerste keer van de partij. De overige twee nieuwelingen zijn Maximilian Beier (TSG Hoffenheim) en Jan-Niklas Beste (FC Heidenheim). Laatstgenoemde stond in 2019/20 onder contract bij FC Emmen.

Ook keren er met Manuel Neuer en Toni Kroos twee ervaren spelers terug bij Duitsland in de komende interlandperiode. Laatstgenoemde keert op verzoek van Nagelsmann terug bij het nationale elftal. Neuer speelde in 2022 zijn laatste interland door een gebroken been. Onder meer Leon Goretzka, Serge Gnaby en Mats Hummels moeten plaats maken voor anderen.

Het Duitse elftal gaat komende interlandperiode verder met de voorbereiding op het EK van komende zomer in eigen land. Er worden oefenwedstrijden afgewerkt tegen Frankrijk en Nederland. In de groepsfase van het EK is het gastland gekoppeld aan Schotland, Hongarije en Zwitserland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.