Olaigbe: Toen ik naar Anderlecht ging wist ik dat ik profvoetballer wilde worden

Olaigbe: "Toen ik naar Anderlecht ging wist ik dat ik profvoetballer wilde worden"

12 maart - 15:01 Laatste update: 15:17
2

Kazeem Olaigbe belandde afgelopen zomer bij Cercle Brugge, na een passage bij de jeugd van Southampton FC. Daarvoor werd de 21-jarige winger opgeleid in de jeugd van RSC Anderlecht. De Belgische belofteinternational gaat in een interview bij de RBFA in op zijn carrière tot dusver. 

Naar eigen zeggen was het tijdens zijn passage bij RSC Anderlecht dat Olaigbe zijn zinnen op profvoetbal zette. "Toen ik naar Anderlecht ging wist ik het. We trainden elke dag. Toen dacht ik 'Ja, dit is mijn job, dit wil ik heel mijn leven doen'", aldus de winger op de website van de RBFA

Olaigbe was in zijn laatste vijf optredens voor de Belgische U21 drie keer trefzeker. "Mijn vader was vroeger een aanvaller of nummer 10. Hij speelde niet professioneel, maar scoorde blijkbaar wel vaak. Ik denk dat ik het misschien van hem overgekregen heb", glimlacht Olaigbe.  

Bij de belofteploeg van de Rode Duivels vindt hij zijn maatjes Nathan Ngoy (Standard), Arne Engels (FC Augsburg) en Luca Oyen (KRC Genk) terug. "We zijn echt een hechte groep", zegt Olaigbe. "We kennen elkaar al lang, dus het gaat vanzelf vlot."

Donderdag 21 maart nemen de Belgische U21 het op tegen Malta voor de EK-kwalificatie. Op 26 maart volgt het duel tegen Spanje. Voorlopig staat België derde in Groep B, met 10 op 15. Spanje is leider met 13 punten. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.