Ngonge gaat voor Rode Duivels: Volgens mij wel een realistisch doel

Ngonge gaat voor Rode Duivels: "Volgens mij wel een realistisch doel"

12 maart - 12:00 Laatste update: 12:12
2

In België kon Cyril Ngonge nooit doorbreken, maar in Italië lukt dat nu wel. Vorige winter maakte hij zelfs een transfer van Verona naar Napoli. Kan hij daar international worden?

"Ik had tegen mijn makelaar eigenlijk gezegd dat ik in de winter niet wou weggaan", zo vertelt Ngonge aan Sporza. "Tot de voorzitter en sportief directeur van Verona - mensen die ik erg dankbaar ben, omdat ze de gok met mij waagden - naar mij kwamen. Ze benadrukten dat het geld van mijn transfer cruciaal was voor de toekomst van de club. Met hun zegen heb ik dan toch bij Napoli getekend."

Mede door die transfer zal ook de bondscoach heb van dichterbij volgen. "Ik zal niet boos zijn als ik straks niet mee mag. Maar als ik de komende maanden op een hoog niveau presteer, blijft het volgens mij wel een realistisch doel. Ik ga er alvast alles voor doen. En zeg nu zelf: dat ik hierover luidop mag dromen, is toch al geweldig? Een jaar geleden kón ik dat zelfs niet."

Ngonge trok voor ongeveer achttien miljoen euro naar Napoli. Hij heeft een contract tot de zomer van 2027.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.