Beerschot laat zich niet verrassen door Lierse, Patro raakt niet voorbij Jong Genk

8 maart - 22:15 Laatste update: 22:26
26

Beerschot heeft een nederlaag kunnen vermijden tegen Lierse. De titelkandidaat kwam onverwacht op voorsprong, maar wist dat om te zetten in winst. Patro wist dan weer niet te winnen van Jong Genk en speelde met 2-2 gelijk.

Beerschot - Lierse (2-1)
Tijdens de plaatselijke derby tussen Beerschot en Lierse trokken de Mannekes aan het langste eind. Ondanks een zwakke vertoning van het geel-zwarte team, wist het op voorsprong te komen dankzij Ocansey.

Na een kopbaldoelpunt van Wright-Phillips en een ongelukkige owngoal van Boone, wist Beerschot toch de overwinning veilig te stellen. Deze zege was van groot belang voor coach Dirk Kuyt en zijn team, waardoor ze voorlopig weer aan de top staan van de Challenger Pro League.

Patro - Jong Genk (2-2)
De openingstreffer viel al binnen het eerste kwartier, toen Marius Noubissi doelman Mike Penders wist te verschalken voor een 1-0 voorsprong. De wedstrijd werd in de eerste helft 23 minuten stilgelegd vanwege onregelmatigheden tussen de twee supportersgroepen aan de achterzijde van de tribune. Een doelpunt werd er uiteindelijk niet meer gescoord in die eerste helft.

Na de rust moest Jong Genk op jacht naar de gelijkmaker die het uiteindelijk ook vond toen de Genkse topscorer Victory Beniangba de gelijkmaker. Hij leek Genk zelfs op weg naar winst te zetten en maakte er 1-2 van na een misverstand tussen Jordan Renson en doelman Justin Heekeren.  De voorsprong duurde niet lang, want twee minuten later bracht Marius Noubissi de stand weer op gelijke hoogte: 2-2. Verder kwamen beide teams niet tot scoren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.