OFFICIEEL: Stanley Menzo (ex-Lierse) keert terug als bondscoach

OFFICIEEL: Stanley Menzo (ex-Lierse) keert terug als bondscoach

8 maart - 08:11

Stanley Menzo is na anderhalf jaar begonnen aan zijn tweede periode als bondscoach van Suriname. De oud-doelman van onder meer Lierse volgt daarmee Aron Winter op, die begin januari samen met zijn assistent Henk ten Cate vertrok.

Winter nam in september 2022 nog het stokje over van Menzo, die na zeven maanden bondscoachschap besloot te vertrekken naar Beijing Guoan. In januari werd echter bekend dat het contract van Winter niet werd verlengd. Ook assistent Ten Cate vertrok.

Menzo is nu na anderhalf jaar weer terug als bondscoach van het nationale elftal en daar is hij maar al te blij mee. "Voor u zit een trotse coach. Ik mag Suriname weer gaan leiden en dat is toch een enorme eer", zei de oud-Ajacied donderdag op een persconferentie in Paramaribo. Hij zal onder anderen worden bijgestaan door oud-international Ryan Koolwijk en Remko Bicentini.

Nadat Suriname zich niet wist te plaatsen voor de Copa América en de Gold Cup moet Menzo ervoor gaan zorgen dat Suriname zich plaatst voor de Gold Cup van 2025 en het WK van 2026.

Deze maand gaat het elftal op trainingskamp in Nederland, waar het op 24 maart een oefenwedstrijd speelt tegen Martinique. Onder andere Virgil Misidjan, Ché Nunnely en Gyrano Kerk (Royal Antwerp FC) zullen zich bij de selectie voegen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.