De échte talisman van Manchester City: 60 wedstrijden op rij ongeslagen

De échte talisman van Manchester City: 60 wedstrijden op rij ongeslagen

7 maart - 11:32

Kevin De Bruyne wordt algemeen beschouwd als de beste en meest bepalende speler van Manchester City. Of valt die eer toch eerder te beurt aan Rodri? In de 3-1-zege tegen FC Kopenhagen zette de Spaanse metronoom alvast een fabelachtig record neer.

Manchester City had geen moeite met haar Deense tegenstander en dat fenomeen zal Rodri bekend in de oren klinken. Het werd immers de zestigste (!) wedstrijd op rij waarin de Spanjaard niet verloor. Nochtans ging Man City dit seizoen al vier keer onderuit: drie maal in de Premier League en één maal in de League Cup. Telkens ontbrak Rodri toen in de wedstrijdselectie, al dan niet door een schorsing.

Daarmee breekt de controlerende middenvelder een record in de Premier League. Nooit eerder was een speler uit die competitie zo lang ongeslagen. Op 5 februari 2023 verloor Rodri voor het laatst in dienst van Man City, met 1-0 bij Tottenham Hotspur. Dat is nu dus dertien maanden geleden. Voor de volledigheid: tussendoor proefde hij nóg één keer de smaak van de nederlaag, want in maart ging hij met de Spaanse nationale ploeg onderuit bij Schotland (2-0).