Hoedt (ex-Anderlecht/Antwerp) deel van bizar verhaal met uitgelekte WhatsApp-scout

Hoedt (ex-Anderlecht/Antwerp) deel van bizar verhaal met uitgelekte WhatsApp-scout

7 maart - 11:20
4

Coventry City speelt zaterdag tegen Watford FC, waar met Wesley Hoedt een oude bekende van RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC speelt. De Nederlander is er in een vreemd verhaal beland. De scout van Coventry, Dean Austin, lijkt niet onder de indruk van de tegenstander. Dat blijkt uit een uitgelekt appgesprek tussen hem en de trainer van Coventry. Onder andere Hoedt zelf moest het ontgelden.

Watford speelde woensdag gelijk tegen Swansea City (1-1). Austin was bij de wedstrijd aanwezig, om de aankomende tegenstander te scouten. Erg veel indruk maakte Watford echter niet op de scout. "Niemand wil echt rennen. De manager heeft niet lang meer, hopelijk is hij niet gevlogen voor zaterdag. Er is zoveel ruimte om te spelen", valt te lezen op het WhatsApp-gesprek tussen de scout en de trainer van Coventry, dat een fan achter Austin op de tribune vastlegde.

Hoedt nam in de wedstrijd het enige Watford-doelpunt voor zijn rekening. Desondanks werd de manager van zijn aankomende tegenstander, Mark Robins, niet warm van de prestaties van de voormalige verdediger van Anderlecht en Antwerp. "Hoedt ziet er verschrikkelijk uit", appt de oefenmeester naar zijn scout.

Austin overweegt na het uitlekken van het gesprek juridische stappen te ondernemen. The Athletic meldt dat de scout erg geschrokken is van het incident en dat hij gelooft dat zijn privacy enorm geschonden is. De Britse wet schetst dat individuen het recht hebben op privacy en bescherming van hun persoonlijke gegevens. Het delen van berichten zonder toestemming kan mogelijk hun privacyrechten en principes voor gegevensbescherming schenden.