Invaller De Ketelaere ziet Atalanta gelijkspelen in achtste finale Europa League

6 maart - 21:34 Laatste update: 23:06
1

Atalanta heeft achtste finale van de Europa League met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Sporting Portugal. De Italiaanse ploeg van Rode Duivel Charles De Ketelaere moet het karwei over een week afmaken in eigen huis. De Ketelaere kwam als invaller het veld in bij Atalanta.

Hoewel Atalanta het betere van het spel had in de openingsfase, was het Sporting dat na iets meer dan een kwartier op voorsprong kwam. Francisco Trincão stuurde met een bekeken pass Paulinho weg, die de bal vervolgens diagonaal binnenschoot: 1-0.

Atalanta rechtte snel de rug en kwam nog voor rust op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van spits Gianluca Scamacca. De assist kwam op naam van Aleksei Miranchuk. Aan het eind van de tweede helft leek Atalanta op een 1-2 voorsprong te komen, maar het doelpunt van Ademola Lookman werd afgekeurd wegens buitenspel.

Beide ploegen kwamen uiteindelijk niet meer tot scoren en de match eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Ketelaere kwam in de 72e minuut het veld binnen voor Lookman.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.