Greenwood praat met bondscoach en kan nieuwe interlandkeuze maken

Greenwood praat met bondscoach en kan nieuwe interlandkeuze maken

6 maart - 10:41

Heimir Hallgrimsson, de bondscoach van Jamaica, bevestigt met Mason Greenwood te hebben gesproken. De aanvaller zou in de toekomst uit kunnen komen voor het nationale team van Jamaica.

The Athletic meldde in oktober al dat de Jamaicaanse voetbalbond openstaat voor het idee dat Greenwood het land komt vertegenwoordigen. Dinsdag liet ook Hallgrimsson zich tegenover hetzelfde medium uit over de situatie. "Ik zou hem graag in mijn team hebben. Zoals alle coaches zou ik graag de beste spelers in het team hebben, maar het is altijd aan de speler zelf of hij het wil doen."

Greenwood speelde tot dusver één interland voor Engeland. Volgens de FIFA-regels mag een speler wisselen van nationaal team als ze voor hun 21ste minder dan drie keer hebben gespeeld voor hun huidige land en minstens drie jaar niet zijn opgeroepen. Greenwoods vader heeft een Jamaicaanse achtergrond. Bij Jamaica zou hij ploeggenoot kunnen worden van Leon Bailey, ex-Genk en nu Aston Villa.

De door Manchester United aan Getafe verhuurde aanvaller ligt al langere tijd onder vuur wegens een schandaal. Hallgrimsson wordt gevraagd of de rechtzaak invloed heeft op zijn eventuele beslissing om de aanvaller op te roepen. "Dat is aan de federatie. Het is niet de coach die voor zoiets verantwoordelijk is. Ik ben hier geen expert in", zegt de keuzeheer. "Ik kijk gewoon naar de persoon. Ik denk dat wat hij heeft meegemaakt erger is dan ik me kan voorstellen. Het is niet aan mij of iemand anders om hem daarop te beoordelen. Iedereen verdient een tweede kans. Ik geef hem in ieder geval mijn steun."