PSG bereikt kwartfinales CL dankzij dubbelslag van veelbesproken Mbappé

5 maart - 23:05

Paris Saint-Germain heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. In San Sebastian werd er met 1-2 gewonnen van Real Sociedad. Kylian Mbappé was weer eens de grote man voor de Parijzenaars.

De Fransen wonnen in de heenwedstrijd met 2-0 en moesten de klus klaren in Spanje. Paris Saint-Germain begon scherp aan het duel met Real Sociedad. In de tiende minuut kreeg Bradley Barcola een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar doelman Alex Remiro redde katachtig. Vijf minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Mbappé was, net als in de heenwedstrijd, trefzeker. Ousmane Dembélé was de aangever bij de 0-1. Na een half uur spelen was Mbappé dicht bij zijn tweede treffer, maar opnieuw bracht Remiro redding. Takefusa Kubo probeerde het vlak voor rust van ver, maar trof geen doel.

Na de pauze kwam er al snel een eind aan de laatste sprankjes hoop van de Spanjaarden. Opnieuw was het Mbappé die trefzeker was, ditmaal op aangeven van Kang-In Lee. Sociedad leek via Ander Barrenetxea wat terug te doen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten voor tijd kreeg invaller Benat Turrientes een enorme kans op de aansluitingstreffer. De middenvelder ging een-op-een met Gianluigi Donnarumma, maar de Italiaanse doelman keerde de inzet. Vlak voor tijd was het toch nog raak voor de thuisploeg. Mikel Merino tekende voor de eretreffer, 1-2.

PSG heeft zich zodoende vrij gemakkelijk geplaatst voor de volgende ronde van het miljardenbal. Mbappé werd de laatste drie competitiewedstrijden gewisseld door Luis Enrique, maar deze wedstrijd speelde de superster volledig uit.